Op 16 jarige leeftijd de jongste deelnemer ooit aan de Dakar Rally

Over Mitchel

Waar het begon

Vanaf jongs af aan is Mitchel betrokken bij de autosport. Dat kan ook niet anders met een vader die al zijn hele leven dezelfde interesses heeft. Op zijn zesde leerde vader Martin van den Brink hem autorijden en al snel maakte hij grote stappen.
Na veel quad- en motorcrosswedstrijden ging Mitchel op 12-jarige leeftijd mee naar Tsjechië waar hij zijn eerste meters maakte in een Dakar rallytruck. Snel daarna maakte hij veel meters in een buggy waar ze regelmatig de Sahara Desert mee in gingen.
Op zijn zestiende was hij al helemaal klaargestoomd voor de Dakar Rally en daarom mocht Mitchel als jongste deelnemer ooit deelnemen als monteur/ navigator in het team van Mammoet Rallysport

Op eigen benen

Na zeven rally’s als co-piloot te hebben gefungeerd is besloten dat Mitchel voldoende ervaring had om zelfstandig deel te nemen als coureur aan de Dakar Rally. De toen 18-jarige Mitchel was opnieuw de jongste coureur ooit in de categorie trucks.
Na de Dakar Rally in 2021 nam Mitchel zes maanden later deel aan de Silk-Way Rally, waar ook Gerard de Rooy aanwezig was. Op basis van die prestaties werd hij hij gevraagd assistentie te komen rijden voor Petronas Team de Rooy. Daarmee kreeg hij direct de kans om zich verder te ontwikkelen.

Erkening

Na het uitstekende resultaat in de Dakar Rally van 2022, een tiende plaats algemeen in een assistentie-truck, gekoppeld aan de presentaties in het Nederlandse Rally kampioenschap is Mitchel in april 2022 doorgestroomd tot TeamNL binnen de KNAF. Onder de vlag van TeamNL heeft hij in de zomer van 2022 in Ieper zijn debuut kunnen maken in de de Belgische ronde van het WRC (het officiële WK rallyrijden). Naast zijn debuut in Ieper zijn er ook veel rally kilometers gemaakt in diverse rally auto’s.

Voor eigen kansen

Na veel testwerk en rally kilometers heeft Mitchel samen met zijn sponsoren de knoop door kunnen hakken om in de Dakar Rally van 2023 voor eigen kansen te gaan. Dit betekent dat hij vooraf geen teamorders meer heeft en mag strijden voor het hoogst haalbare resultaat. Samen met zijn crew, monteur Jarno van de Pol en de Spaanse voormalig Dakar-winnaar Moi Torrallardona, komt Mitchel in de Dakar Rally 2023 uit voor Eurol Team de Rooy IVECO. Het trio rijdt in een Iveco Powerstar.

Sponsoren